Четвер, 28.03.2024, 20:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Олено-Косогорівська філія НВК "ЗШ I ступеню -ДНЗ"

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 01

Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність. Вона  може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу.

Поезія - це та мелодія, яка починає свій шлях з глибини душі. Віршами можеш відкрити свою душу, у віршах можеш бути і  радісним, і сумним, можеш  і плакати, і сміятись, в віршах можеш говорити з собою, задавати собі питання, але відповіді теж сам знаходиш. Ніхто і ніколи так не відкриє душу людини, як поезія.  Поезія - це мистецтво душі, а душа - це одна поезія. 

Саме ці твердження учні Оленокосогорівського НВК намагались відкрити під час  заходу на тему "Поезія - мелодія душі людини", присвяченому Всесвітньому Дню поезії, який святкується 21 березня.

 Оскільки знаходимось у Великому Пості  і з метою  духовно-морального виховання школярів,  учні 3 - 4-го класів у вигляді янголят та херувимів зібрали в один букет квітів духовні зернятка  християнської поезії та порад для учнів, і закликали школярів бути добрішими, милосерднішими та великодушними, оскільки це зернятка з яких виростає добра людина. З таким трепетом в душі передали сенс усіх віршів, що здавалося, говорять не діти, а старші люди, які вже прожили  життя та діляться мудрістю з молодшими поколіннями.

 Кожен, хто прийшов насолодитися поетичним словом, намагався читати вірші мовою оригіналу - українською чи англійською. Це були поезії улюблених поетів - Ліни Костенко, Олександра Олеся, Генрі Водсворта, Лонгфелло, Роберта Фроста. Одна з учасниць підготувала невеличку презентацію про Роберта Фроста і ми мали чудові хвилини звучання записаної поезії «A Prayer in Spring» у виконанні автора.

 Особливої уваги було надано поезії нашої сучасниці Ліни Костенко, яку називають "нерозгаданим чудом", "неймовірним птахом", "голосом народу", "пілігримом вічності". Її поезії актуальні завжди, їх перекладено багатьма мовами світу. А гості заходу читали вірші Ліни Костенко українською мовою, а також в перекладі на англійську.

Мета цього заходу полягала у тому, щоб пояснити учням, що поезія - це віконечко душі людини, яке при відкритті дає змогу іншим  згадати, що творилося в ту мить в серці поета. Але не кожен може стати поетом і не кожного доля наділила таким даром. І коли ти написав вірш, дав іншим змогу ознайомитись з ним і він був оцінений, лише тоді він стає мистецтвом.

Переглядів: 508 | Додав: GR@NATA | Дата: 01.04.2016 | Коментарі (0)


Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930