Вівторок, 23.04.2024, 20:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Олено-Косогорівська філія НВК "ЗШ I ступеню -ДНЗ"

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Напередодні Старого Нового року (31 грудня за старим стилем, 13 січня за новим) або святого Василя Великого (14 січня), український народ відзначає Маланку або Щедрий вечір.

У Оленокосогорівському НВК І-ІІІ ступенів не відійшли від традицій Педагогічний та батьківський колектив на чолі з директором  завітали із чудовим виступом та привітаннями до сільського голови, керівників фермерських господарств,  депутатів районної та сільської ради.

Дарували радість такі персонажі як: Маланка, Василь, коза, цигани, щедрувальники, у їх виконанні звучали традиційні українські різдвяні колядки та щедрівки і все це під музичний супровід.

Переглядів: 427 | Додав: GR@NATA | Дата: 14.01.2016 | Коментарі (0)

Вже котрий рік учні нашої школи приймають активну участь у шкільній акції "Годівничка”, мета якої привернути увагу учнівської молоді до життя зимуючих пернатих і необхідності ї підгодівлі у складний для них час. Цього року до природоохоронної роботи долучились учні 1-11 класів під керівництвом вчителя з охорони здоров’я Тимошенко Олени Олександрівни.

Учні завчасно потурбувалися про затишні годівнички для птахів, які розвісили на деревах.. Годівнички вийшли на славу – красиві і на різний ... Читати далі »

Переглядів: 428 | Додав: GR@NATA | Дата: 02.12.2015 | Коментарі (0)

22 жовтня на базі Оленокосогорівської школи відбувся семінар-практикум вчителів основ здоров’я на тему: «Застосування тренінгу на уроках з основ здоров’я в умовах малокомплектної школи».
Вчитель основ здоров’я даної школи, Тимошенко Олена Олександрівна, поділилася досвідом роботи з проблеми. Вчителі відвідали урок основ здоров’я у 8 класі на тему «Абетка невідкладної допомоги, практична робота №1 «Моделювання ситуації надання допомоги під час надзвичайної ситуації»»  та позакласний захід «Казка вчить - як на світі жить », під керівництвом  Гурчак Лариса Володимирівна. Городецька Оксана Леонідівна презентувала тренінг-заняття «Я обираю здоровий спосіб життя», де застосовувалися цікаві вправи, творчі завдання, в ході яких вчителі проявляли свої особисті якості.
На семінарі були присутні вчителі основ здоров’я Кіровоградського району, методист РМК Царук Т.М., адміністрація школи.
  Відвідавши семінар,  вчителі  основ здоров’я району отримали багато інформації про структуру та методику проведення тренінгу. 
Переглядів: 520 | Додав: GR@NATA | Дата: 27.10.2015 | Коментарі (0)

У нас сьогодні справжнє свято.
 Гостей зібралося багато.
 Традицій скарб ми пригадаємо,
Зі святом Покрови всіх вітаємо !
Сьогодні ми святкуємо одне з найбільших народних свят – свято Покрови Пресвятої, яке дотримується однієї дати -14 жовтня.
Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.
Тож мета нашого свята ознайомити учнів з особливістю свята Покрови Пресвятої Богородиці;  прилучати дітей до цінностей народного життя, традицій рідного краю; виховувати любов до рідної землі, її традицій, вірувань.
Тож учні нашої школи разом з вчителем історії  Грабенко Н. М. ще раз  перелистали сторінки історії  та  пригадали  життя, побут, заняття, ігри українського  козацтва. І визначили те, що  святий обов’язок – неухильно дотримуватися заповідей предків, берегти здобуте у важкій боротьбі і стати справжніми патріотами молодої держави – України.

Тож не дамо загинути, зів'янути, піти в небуття традиціям нашого народу! Збережемо! Піднімемо! Відродимо!

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 455 | Додав: GR@NATA | Дата: 16.10.2015 | Коментарі (0)

2 жовтня в усіх українських школах відзначався День працівнників освіти, який офіційно святкується в першу неділю жовтня.
Зазвичай у цей день вчителі приймають вітання від своїх вихованців, які дарують їм квіти та інші подарунки, влаштовують концерти, малюють барвисті стінгазети і, за традицією, проводять день самоврядування.
 А в Оленокосогорівській школі вперше відбулася розважально-інтелектуальна шоу - програма "Хто зверху?" і одразу захопила глядачів та учасників гумором та цікавими конкурсами. Змагалися дві команди: "Джентельмени" та "Леді" у складі вчителів та учнів.
Капітан жіночої команди і водночас заступник директора з навчально- виховної роботи Марина Володимирівна Молодченко зібрала разом - молоду та амбітну вчительку англійської мови Юлію Олександрівну Вірван, найкращу футболістку школи Антоніну Протасову та найкмітливішу ученицю нашої школи Олену Грабенко. Дівчата спробували здобути перемогу над командою чоловіків під  керівництвом вчителя  англійської мови Віталія Валерійовича Гончаренка. До складу команди увійшли – найерудованіший вчитель математики Євген Олександрович Соф'янчук, Генерал нашої школи Сергій Геічан та найсильніший учень нашої школи Іван Дубів.
Змагання ділилися на раунди, що складалися з різних конкурсів. Найцікавіші серед них були такі, як: дати відповіді на запитання(«чоловік чи жінка»), відгадати пісню, яку показують за допомогою жестів, дівчатам -забити цвяхи,  а хлопцям - нафарбувати нігті, розставити хлопців відповідно до їх ваги у першому класі, а дівчат – відповідно до довжини волосся. Змагання були дуже різними, тому учасники проявили усі свої таланти. Атмосфера просто захоплювала всіх присутніх гостей та глядачів цієї непростої гри-суперечки. Прихильники кожної з команд викрикували їхні гасла та аплодували, щоб підтримати свого фаворита.
Але Прекрасна половина школи показала, що має волю до перемоги і викладалась на 101%. Це й дало змогу обійти команду "Джентельменів" і посісти перше місце у змаганнях,з чим ми їх і вітаємо.
Переглядів: 536 | Додав: GR@NATA | Дата: 15.10.2015 | Коментарі (0)

Протягом  трьох днів (17 - 19 вересня) на базі військової частини ВЧ А1405 для учнів 11-го класу проводились  навчально – польові збори. 17 вересня одинадцятикласники - Геічан Сергій, Дубів Іван, Матвієнко Євген та вчитель "Захисту Вітчизни”  Соф’янчук Євген Олександрович поклали квіти до могил солдатів, загиблих під час проведення АТО на сході нашої країни , та вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.
Психолог центру медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС» - Руднєва Галина Павлівна провела тренінг з юнаками для створення атмосфери довіри та доброзичливості.
Практичні заняття, виставку зразків зброї, що знаходиться на балансі  української армії провели для юнаків 11-х класів військові полку спеціального призначення під керівництвом Гусака Олександра Валентиновича.
Під час навчань, старшокласники під суворим наглядом досвідчених військових інструкторів пройшли справжню школу мужності, вчилися прийомам рукопашного бою, майстерності маскування, як правильно поводитися зі зброєю і влучно стріляти, а також відпрацьовували методику ведення бою, військової розвідки та проведення спецоперацій, постигали ази військової дисципліни.
За кожною групою учнів були закріплені "взводні – бійці спецназу. Вони разом із старшокласниками, під час занять, декілька разів на день виконували Гімн України, а також пісні, що прославляють український народ у їх боротьбі за незалежність. Хлопці на практиці відпрацювали спеціальні, спортивні та тактичні  вправи, та вивчили декілька прийомів з прикладного панкратіону, виконували розбір та збір автомата АК-74. Учні задоволені зборами, адже вони пройшли на високому рівні та були максимально наближені до польових.
Сподіваємося, що подібним заходам і надалі буде приділятися максимум уваги.

Переглядів: 477 | Додав: GR@NATA | Дата: 12.10.2015 | Коментарі (0)

Першого вересня з  радістю відкрила свої обійми Оленокосогорівська школа для учнів, вчителів, батьків.
Щасливі, схвильовані, наповнені яскравими емоціями від літнього відпочинку, школярі після святкової лінійки урочисто вирушили на перший урок.
Перший урок в нашій школі, як і по всій країні, був присвячений темі «Ми – нація єдина»! У 1-му класі класоводом Городецькою О.Л. була проведена бесіда-екскурсія «Україна – перлина із перлин», учні 3 та 4 класів стали учасниками  турніру знавців рідного краю «Обізнаний українець». Школярі 7 і 8 класів  відчули себе журналістами «живої» газети «Ми - нація єдина, твої ми діти ,Україно!». Тимошенко О.О. разом з старшими класами створили міні-проект «Слава Героям України», переглянули  документально-публіцистичний фільм  «Революція гідності» і вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів.
Діти продемонстрували свої знання з історії України, активно обговорили складну ситуацію на сході, дали визначення понять «патріотизм» та «псевдопатріотизм».
Учні переконалися, що тільки людина з добрим і чуйним серцем, працьовита і вольова може бути справжнім патріотом і громадянином своєї держави. Прийшов час прозріння – з народу ми виросли в націю. Наша сила в єдності: буде єдність – буде перемога.
Відкриваємо для себе нові знання і творимо НОВУ, НЕЗАЛЕЖНУ, ГОРДУ УКРАЇНУ!!!
Знання нас від хвороб лікують,
Знання міста нові будують,
Знання від катастроф рятують
І мир у світі налаштують.
Розумні люди – міць держави!
Тож набирайтесь, діти, знань,
Щоб Україна мала славу
Країни здійснених бажань!
 
Переглядів: 475 | Додав: GR@NATA | Дата: 03.09.2015 | Коментарі (0)

Пролунав останній дзвоник і тепле літечко подарувало дітям канікули. Канікули – це не лише відпочинок. Але й нові знайомства, пізнання чогось цікавого, самовдосконалення. І все це діти отримують в літньому мовному таборі «Веселий вулик»  при Оленокосогорівській ЗШ .

Школярі мають можливість відкривати приховані таланти, удосконалювати знання з англійської мови, отримувати море позитиву та задоволення.

Кожен день у таборі не схожий на інші. У день ввічливості діти перетворилися на юних леді та джентльменів. І показали бездоганні манери за англійським чаювання.

Незабутньо промайнув день фантазії. Малюки за допомогою своєї уяви перенеслися в надзвичайні країни.

Феєрично та яскраво пройшов фестиваль казки. Міккі Маус, Попелюшка, Білосніжка були з нами протягом дня.

Особливо запам’яталися піші ходні екскурсії цікавими, незвичайними місцями рідного села. Корисними знаннями і приємними враженнями збагатилися діти в місті Кіровоград, відвідавши бібліотеку імені Гайдара, веселі каруселі Дендропарку.

Багато цікавого відбулося за ці дні. Але найцікавіше – попереду!

Переглядів: 439 | Додав: GR@NATA | Дата: 10.06.2015 | Коментарі (0)

25 травня в Оленокосогорівській школі учні 4 класу прощалися з початковою школою. Радісне і сумне водночас було це свято.

Радісне – бо діти подорослішали, мріють навчатися далі, працювати, творити і жити, а сумне – бо прощалися зі своїм затишним куточком, в якому вони раділи і сумували, плакали і сміялися всі чотири роки, прощалися зі своєю першою вчителькою, Городецькою Оксаною Леонідівною, яка віддала їм свою ласку і любов.

Цей день провів межу між дитинством та юнацтвом!

Із дерева роду зростає пагіння,

І лине до сонця, до світла.

Стрічай, Україно, нове покоління,

Що ніби веселка розквітло.

Переглядів: 448 | Додав: GR@NATA | Дата: 27.05.2015 | Коментарі (0)

22 травня в Оленокосогорівській школі відбулися  спортивні змагання в рамках Дня здоров’я. В змаганнях взяли участь дві команди: команда вчителів та батьків «Живчики»  і команда учнів «Оба-на». Суддею гри був вчитель фізичного виховання Живага Наталя Іванівна. 

         ... Читати далі »

Переглядів: 535 | Додав: GR@NATA | Дата: 25.05.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 »

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930