Середа, 24.04.2024, 19:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Олено-Косогорівська філія НВК "ЗШ I ступеню -ДНЗ"

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

З метою протидії дитячій злочинності правоохоронці відділення поліції Кіровоградської районної ради постійно проводять зустрічі в навчальних закладах району та роз’яснюють школярам, що таке правопорушення і яка наступає відповідальність за його скоєння. Так 18 травня в приміщенні школи, відбулася зустріч учнів та вчителів із працівниками правоохоронних органів. До школи завітала старший інспектор Кіровоградського РВП Петрова В.В..
З учнями була проведена бесіда щодо запобігання правопорушень. Під час зустрічі були обговорені такі актуальні питання: дитяча злочинність, алкоголізм, наркоманію, насильство в сімї .
Інспектор зупинився на питанні пов’язаному з курінням у громадському місці та розпиванні спиртних напоїв, пояснивши про відповідальність за вчинення такого правопорушення, а також шкоду для здоров’я.
Петрова В.В. розповіла учням, які бувають види насильства, як не стати жертвою таких дій та куди необхідно звертатись за допомогою. Також, вона звернула увагу на те, як важливо не боятись повідомити про факти вчинення насильства відносно них. Тому, якщо ви потерпаєте від домашнього насильства – не мовчіть! Не терпіть приниження і болю! Негайно звертайтесь до поліції!  В кінці зустрічі учні подякували гостям за цікаву розмову, отримали відповіді на усі свої запитання і зрозуміли значущість та відповідальність за свої дії. Тепер вони знають, яке покарання можна понести за різні види протиправних дій.
Шановні неповнолітні і їх батьки! Нагадуємо вам про адміністративну і кримінальну відповідальність за вчинення правопорушень і злочинів неповнолітніми. Просимо вас з усією серйозністю віднестись до комплексу заходів і більше уваги приділяти щодо проведення дозвілля ваших дітей.

Переглядів: 375 | Додав: GR@NATA | Дата: 18.05.2016 | Коментарі (0)


9 травня, учні та вчителі нашої школи взяли участь у мітингу з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вони  пройшли святковою  колоною від школи до Братської могили воїнів , де відбувся мітинг-реквієм. Перед присутніми виступив сільський голова Тегза Ю.М., директор НВК Ковальчук О.Ю.  та учні школи , які висловили слова вдячності всім, хто ціною титанічних зусиль завдяки героїзму і патріотизму відстояли  і захистили нашу країну в роки Другої світової війни,  героям , які сьогодні захищають нашу країну, її Незалежність і територіальну цілісність. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні, жертв нацизму та загиблих в АТО українських воїнів. Учні поклали квіти до братської могили та могили невідомому воїну.

   День Перемоги був і залишається одним з найбільш шанованих свят. Перемога дісталася нам і всьому світу дуже дорогою ціною.

Ніхто не забутий,

Ніщо не забуто.

І ми будемо пам’ятати про це.

Переглядів: 459 | Додав: GR@NATA | Дата: 11.05.2016 | Коментарі (0)

21 квітня у Оленокосогорівському НВК відбулася тематична лінійка, присвячена Всесвітньому Дню Землі.  Ведучі заходу  розповіли про те, що День Землі спочатку відзначався у березні під час рівнодення, коли природа прокидається і все навколо наповнюється життям. З давніх часів з цим періодом пов’язували надії і сподівання на перемогу сил світла над темрявою. Це час, коли в багатьох країнах північної півкулі святкували Новий рік.

Учні акцентували увагу на те, що вперше День Землі був відзначений у 1970 році і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято Води, Землі і повітря. Свято яке об’єднує людей планети та привертає їх увагу до проблем екології.

Закінчуючи свій виступ, учні школи нагадали, що людина має можливість замислитися над тим, що можна зробити для вирішення екологічних проблем.

Земле, наша Земле, на дари багата,

Нам потрібно, Земле, всім про тебе дбати,

Щоб ти квітла пишно й вічно врожаями,

Щоб ти молоділа завжди разом з нами…

Переглядів: 471 | Додав: GR@NATA | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність. Вона  може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу.

Поезія - це та мелодія, яка починає свій шлях з глибини душі. Віршами можеш відкрити свою душу, у віршах можеш бути і  радісним, і сумним, можеш  і плакати, і сміятись, в віршах можеш говорити з собою, задавати собі питання, але відповіді теж сам знаходиш. Ніхто і ніколи так не відкриє душу людини, як поезія.  Поезія - це мистецтво душі, а душа - це одна поезія. 

Саме ці твердження учні Оленокосогорівського НВК намагались відкрити під час  заходу на тему "Поезія - мелодія душі людини", присвяченому Всесвітньому Дню поезії, який святкується 21 березня.

 Оскільки знаходимось у Великому Пості  і з метою  духовно-морального виховання школярів,  учні 3 - 4-го класів у вигляді янголят та херувимів зібрали в один букет квітів духовні зернятка  християнської поезії та порад для учнів, і закликали школярів бути добрішими, милосерднішими та великодушними, оскільки це зернятка з яких виростає добра людина. З таким трепетом в душі передали сенс усіх віршів, що здавалося, говорять не діти, а старші люди, які вже прожили  життя та діляться мудрістю з молодшими поколіннями.

 Кожен, хто прийшов насолодитися поетичним словом, намагався читати вірші мовою оригіналу - українською чи англійською. Це були поезії улюблених поетів - Ліни Костенко, Олександра Олеся, Генрі Водсворта, Лонгфелло, Роберта Фроста. Одна з учасниць підготувала невеличку презентацію про Роберта Фроста і ми мали чудові хвилини звучання записаної поезії «A Prayer in Spring» у виконанні автора.

 Особливої уваги було надано поезії нашої сучасниці Ліни Костенко, яку називають "нерозгаданим чудом", "неймовірним птахом", "голосом народу", "пілігримом вічності". Її поезії актуальні завжди, їх перекладено багатьма мовами світу. А гості заходу читали вірші Ліни Костенко українською мовою, а також в перекладі на англійську.

Мета цього заходу полягала у тому, щоб пояснити учням, що поезія - це віконечко душі людини, яке при відкритті дає змогу іншим  згадати, що творилося в ту мить в серці поета. Але не кожен може стати поетом і не кожного доля наділила таким даром. І коли ти написав вірш, дав іншим змогу ознайомитись з ним і він був оцінений, лише тоді він стає мистецтвом.

Переглядів: 513 | Додав: GR@NATA | Дата: 01.04.2016 | Коментарі (0)

Уже традиційно в березневі дні в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови та літератури.
Найрізноманітніші заходи тривають упродовж  п’яти днів. Це і конкурси, й виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години.
Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.
Метою всіх проведених заходів було:
v  донести до учнів красу і багатство української мови;
v  формувати відчуття краси рідної мови;
v  розвивати мовленнєві здібності учнів;
v  збагачувати словниковий запас;
v  виховувати любов до рідної мови та літератури, розуміння її краси і необхідності для нашого життя.
14 березня пройшла загальношкільна лінійка, на якій вчитель Ковблюк В. М.  урочисто оголосила про відкриття Тижня української мови та літератури, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів.
Школярі взяли участь в загальношкільній акції "Вишиванка - символ Батьківщини" ... Читати далі »
Переглядів: 571 | Додав: GR@NATA | Дата: 29.03.2016 | Коментарі (0)

 Знають всі дорослі й діти –
Наш садок найкращий в світі
Для малят як другий дім
Він сподобається всім
І будівля, і кімнати –
Все з любов’ю до маляти.
Хай тут весело живеться
І задумане вдається
А щоб сон спокійний мати
Дорослі мали постаратись:
Спальні гарно обладнали,
Щоб малята міцно спали.
Тож новина в нас прекрасна, чудова
У нашій школі сьогодні обнова –
Мрії найкращі дитячі збуваються
Двері садочка для них відчиняються
 
В Оленокосогорівському НВК І-ІІІ ст. 12.03.16 р. відбулося урочисте свято з нагоди відкриття,просторого,обладнаного за сучасними вимогами,дитячого садочка,який будуть відвідувати 16 маленьких оленокосогорівців.
На святкову лінійку були запрошені найголовніші учасники свята-вихованці дошкільного підрозділу Оленокосогорівського НВК І-ІІІст. та їхня вихователь Молодченко Марина Володимирівна. Також на заході були присутні поважні гості,які приклали чимало зусиль,щоб найменщі жителі села стали мешканцями  садочка:
голова районної державної адміністрації  Поліщук  А.І.,
голова районної ради  Кадигроб  С.В.,
депутат обласної ради генеральний директор «Кіровоградграніт» Кайдаш .Ю.А.
начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації  Крамаренко С.В.,
сільський голова Тегза Ю.М.,
голови та представники фермерських господарств.Всім,завдяки кому було вирішено питання щодо створення у селі власного дошкільного закладу,директор НВК Ковальчук О.Ю. висловила  щирі слова подяки від колективу школи та батьків.
Переглядів: 553 | Додав: GR@NATA | Дата: 14.03.2016 | Коментарі (0)

Напередодні Міжнародного жіночого дня в Оленокосогорівському НВК І-ІІІ ступенів відбувся надзвичайний концерт - привітання, який подарували наші талановиті вихованці дитячого садка та учні школи своїм мамам, бабусям,сестричкам,учителям.Почалося свято словами привітання, які зачарували всіх присутніх своєю щирістю і ніжністю.
Весна завітала у гості до дошкільнят і було надзвичайно приємно бачити щиру радість в їхніх очах. Малята вітали своїх любих мам, дарували їм посмішки, танці , вітання та найдорожче - свої теплі обійми.
Захоплюючі та незабутні враження подарували учні початкової школи. Маленькі таланти 1-4 класів разом зі своїми улюбленими керівниками підготували яскраві дійства з танцями, піснями, віршами і подарунками. Хлопці виконали запальний танок джентльменів, а також український «Козачок». Дівчата презентували ніжний та зворушливий танок «Сонячний віночок».
Учні середньої школи підготували різноманітні та яскраві концертні номери і привітали усіх жінок зі святом.
Для створення гарного весняного настрою семикласники показали сценку «Бабуся приїхала до онука», а учні восьмого класу «Подарунок на 8 березня». А ще в концерті була віршована гумореска «Випадок в трамваї»,музична пауза від дівчат 8 класу. Учні 6 класу подарували чудовий «Танець троянд». Свої побажання у гарне весняне свято виразили п’ятикласники в пісні « Сонячний віночок».
Завершилось свято на позитивній ноті – для всіх чарівних та прекрасних леді хлопці виконали гумористичний танець, який нікого не залишив байдужим та створив гарний настрій. Жодна мама і бабуся не залишилися поза увагою та повернулися додому  в піднесеному передсвятковому стані.
Зі святом Вас, любі жінки!
Хай сонце грає Вам тепліше
І світять зорі золоті!
Хай восьме березня частіше
Буває в вашому житті!

Переглядів: 441 | Додав: GR@NATA | Дата: 09.03.2016 | Коментарі (0)

У наш час багато патріотів нашої держави захищають свободу, незалежність та територіальну цілісність України. З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших захисників Вітчизни  вже в котре у Оленокосогорівському НВК І-ІІІ ступенів проводяться заходи, пов’язані з подіями на сході.

Цього разу – це був захід присвячений відкриттю стенду  « Воїни АТО- наша гордість і сила» ,на якому були присутні родичі бійців, що перебувають у зоні бойових дій та   воїни – односельці  Гурчак Леонід Олександрович та Димаренко Ігор Миколайович. Запрошені воїни почули слова подяки і шани від педагогічного та учнівського колективів за їхню мужність, силу волі, витривалість і непохитність.

Відпустка земляків триватиме зовсім недовго, після чого вони знову готові їхати на захист східних кордонів нашої держави, виконувати свій громадянський та конституційний обов’язок. Вони неохоче згадують подробиці бойових дій, але вдячні за те, що їх так тепло зустріли в рідній школі.

 

Переглядів: 513 | Додав: GR@NATA | Дата: 03.03.2016 | Коментарі (0)

В рамках тижня безпеки життєдіяльності на тему "Здоров'я мати - вік біди не знати!" в Оленокосогорівському НВК проходив проект "Шкідливий вплив мобільного зв'язку на здоров'я людей". Діти з зацікавленістю брали участь в цьому проекті, про свої висновки учні поділилися в фільмі . Посилання на відео
Переглядів: 413 | Додав: GR@NATA | Дата: 01.03.2016 | Коментарі (0)

Під таким гаслом з 15 по 20 лютого пройшов тиждень історії у Оленокосогорівському НВК під керівництвом вчителя історії Наталі Михайлівни Грабенко.
На відкриття предметного тижня завітала давня Богиня  історії – Кліо, яка передала школярам Ключ до «Країни історичних знань» вона запросила здійснити «Подорож сторінками людства» під час якої передбачалося проведення різноманітних заходів, патріотичних експедицій, пізнавальних програм, конкурсів.
Перший день подорожі був присвячений річниці Революції Гідності.
Учні та викладачі в скорботі схилили низько голови перед пам’яттю людей, яких було вбито у мирний час ХХІ століття, згадали про Героїв «Небесної Сотні» - мужніх громадян Української держави, справжніх її синів і дочок, порядних, чесних, відважних. Школярі закликали пам’ятати: рік назад народилася нова Україна!  Якою вона буде залежить тільки від нас.
На підвіконні палахтить
Скорботи полум’я священне –
То свічка пам’яті горить
За всіх безвинно убієнних...
У рамках цього тижня були проведені «Конкурси  та випуски стіннівок на історичну тематику», Інтелект-шоу «Я знаю і люблю свою країну!», Урок-екскурсія «Заходи гетьманів щодо захисту інтересів Гетьманщини», урок-екскурсія «Візит на Олімп», розгадування кросвордів та ребусів, проведення інтелектуальної історичної гри «Зоряна година», де учні показали свої здібності.
Програма тижня була насиченою, адже завдання було не просто оцінити рівень історичних знань, а й дати максимум нових знань і вражень, позитивних емоцій.  І як підсумок – «Вітання переможців», якого з нетерпінням чекали всі. Високий рівень знань та умінь, креативність, кмітливість, винахідливість, допитливість у вивченні та досліджені історичного минулого проявили: Протасова Антоніна - учениця 11 класу, Самокрайня Юлія  – учениця 11 класу, Гурова Карина та Грабенко Олена - учениці 8 класу. «Знавцями історії» став класний колектив 5 класу.   Тиждень історії в школі завершився. Та не закінчилася ретельна щоденна підготовка до такого свята-звіту, яка чекає на всіх учнів наступного року.
Тож, вперед, за новими знаннями, за  успіхами в навчальному році!

Переглядів: 423 | Додав: GR@NATA | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930