П`ятниця, 29.03.2024, 12:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Олено-Косогорівська філія НВК "ЗШ I ступеню -ДНЗ"

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято рішення вшанувати на загальнодержавному рівні 100-річчя Української революції – першого досвіду українського державотворення у ХХ столітті.

Кабінет Міністрів України затвердив розроблений Українським інститутом національної пам’яті проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років та вшанування пам’яті її учасників на період до 2021 року”. Проект розпорядження було розроблено на виконання Указу Президента України від 22.01.2016 № 17 "Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років”.

Згідно цього наказу в Оленокосогорівському НВК було проведено урок-екскурсію  «Хронологія розвитку України під час революції 1917-1920 років» для учнів 5-9  класів вчителем історії Грабенко Н.М. та вчителем образотворчого  мистецтва Соф’янчук Т.С.

Переглядів: 364 | Додав: GR@NATA | Дата: 17.02.2017 | Коментарі (0)

А сотню вже зустріли небеса…

Летіли легко, хоч Майдан ридав.

І з кров’ю перемішана сльоза....

А батько сина ще не відпускав.

Й заплакав Бог, побачивши загін –

Спереду – сотник, молодий, вродливий,

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній – сивий-сивий.

І рани їхні вже не їм болять…

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло…

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла... 

 

... Читати далі »

Переглядів: 338 | Додав: GR@NATA | Дата: 15.02.2017 | Коментарі (0)

Цікаво та оригінально  проведено у нашому закладі День святого Валентина. Учнівським парламентом  організовано  роботу поштової скриньки,  куди всі бажаючі могли таємно надіслати свої вітальні  листівки. Учні школи мали чудову нагоду помандрувати країною любові, поблукати вулицями великого щастя ,перебуваючи в шкільному кафе «Валентинка», де під час перерв звучала чарівна музика, проводились різноманітні конкурси  та розваги.

... Читати далі »
Переглядів: 342 | Додав: GR@NATA | Дата: 14.02.2017 | Коментарі (0)

13 лютого в класній кімнаті зібрались учні початкових класів Оленокосогорівського НВК , вчителі і старшокласники, щоб вшанувати пам’ять тих, хто поліг у афганських ущелинах.

  Цього року минає 28 років від того дня, як останній БТР перетнув афгансько – радянський кордон поблизу містечка Термез, залишивши позаду майже десятирічну війну в Афганістані.

   Війна в Афганістані – це трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, втрати…Але це не лише незагоєна рана її учасників, це застереження на майбутнє.

   За допомогою мультимедійних засобів на заході демонструвались слайди, був переглянутий документальний фільм, діти декламували вірші. В бібліотеці була оформлена тематична виставка «Пам'ятайте про Афганістан».

... Читати далі »
Переглядів: 352 | Додав: GR@NATA | Дата: 13.02.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні весь світ вшановує пам’ять жертв Голокосту.  1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту та закликала

 держави-члени ООН розробити просвітницькі програми, щоби наступні покоління зберегли пам’ять про цю трагедію з метою запобігання в майбутньому актам геноциду та охороняли пам’ятки історії, місця, де відбувалися масові вбивства. В Україна на державному рівні  цей день відзначається з 2012 року.

В нашій школі була проведена єдина виховна година – 
«Голокост: пам’ять, що чинить супротив забуттю». На уроках історії в 9-11класах розглядалися питання  пов’язані з трагічними подіями Голокосту, діти переглянули відеофільми про ті страшні події. Учні отримали реальну картину тих страшних днів та розуміння того, що за цифрами знищених і врятованих стоять доля та життя конкретних людей. У бібліотеці школи відкрилася експозиція «Трагедія ХХ сторіччя»

У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати…

Переглядів: 373 | Додав: GR@NATA | Дата: 27.01.2017 | Коментарі (0)

Під такою назвою у Оленокосогорівському НВК І-ІІІ ступенів 29 грудня було проведено новорічний ранок для учнів 1-4 класів.


Діти отримали величезне задоволення від перегляду театрального дійства та участі у новорічному ранку. Щоб захід був цікавим для дітей участь у ньому взяли вчителі початкових класів Гурчак Л.В. та Городецька О.Л., а також батьки учнів Денисова Н.М. та Липка О.М.

Переглядів: 743 | Додав: GR@NATA | Дата: 30.12.2016 | Коментарі (0)

Безсмертний твір М. В. Гоголя «Ніч перед Різдвом» протягом багатьох десятків років викликає невичерпний інтерес читачів. Серед учнів нашої школи ця повість також користується неабиякою популярністю. Тож і вирішили на новорічному заході зробити постановку саме цього твору та не просто постановку ¸а художньо-музичну композицію ( мюзикл). Учні з великим задоволенням перевтілювалися в героїв повісті, співали колядки та щедрівки, познайомилися з народними  звичаями та обрядами.
Переглядів: 381 | Додав: GR@NATA | Дата: 30.12.2016 | Коментарі (0)

14 грудня 2016 року ,в рамках всеукраїнського «Тижня англійської мови», відбувся відкритий урок з англійської мови на тему "Традиції харчування” у 6 класі, який провела Вірван Юлія Олександрівна. Учні здійснили віртуальну мандрівку, де розказали про традиції української кухні та дізналися особливості кулінарних уподобань британців.

Учні підготували свої міні-проекти, які креативно і оригінально презентували. Урок-проект,  дав змогу проаналізувати цінності та порівняти особливості української та англійської кухні.

Учні 8-го та 9-го класів під керівництвом вчителя англійської мови Ковблюк Валентини Миколаївни провели літературну вітальню, присвячену пам’яті драматурга Вільяма Шекспіра.  Зворушлива атмосфера панувала у класі: під звуки класичної музики Шопена  та Рахманінова лунали сонети Шекспіра. Сценка з трагедії «Ромео і Джульєтта» у виконанні Протасової Ольги та Радути Радіона схвилювали усіх присутніх.
Переглядів: 361 | Додав: GR@NATA | Дата: 16.12.2016 | Коментарі (0)

В Оленокосогорівському НВК протягом 14.11.16 по 18.11.16 проходили змагання з настільного тенісу . Між собою змагалися учні 5-9 класів. Серед дівчат найкращою тенісисткою стала учениця 8 класу – Луньова Антоніна, яка зайняла І- місце , ІІ місце виборола учениця 9 класу – Гурова Карина , ІІІ - місце учениця 5 класу – Радута Вікторія. 

В запеклій боротьбі серед юнаків переможцем став учень 8 класу  - Кляпко Максим, ІІ- місце посів учень 6 класу - Протасов Володимир , ІІІ місце-учень 5 класу Шевченко Олексій.

 Всі переможці були нагороджені грамотами та медалями.
Переглядів: 525 | Додав: GR@NATA | Дата: 21.11.2016 | Коментарі (0)

Щороку 9 листопада  в нашій країні відзначається День української писемності та мови. Напередодні  цього свята в Оленокосогорівському НВК  вчителі Грабенко Н. М. та  Ковблюк В. М. провели  філологічну еврику на тему: «Слово наше рідне – слово українське». Під час заходу    Грабенко Н.М. ознайомила учнів з історією започаткування цього свята,  вшанували  пам'ять Нестора Літописця, з ім'ям якого пов'язують зародження української писемності, книжного слова, літературної традиції.  Ковблюк В.М. розповідала дітям про найбільше і найдорожче добро кожного народу - його мову. Цікаво і змістовно  була проведена поетична п’ятихвилинка «Спілкуємося українською разом». Провели Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика.

У кабінеті історії було організовано книжкову виставку яка  допоможе дітям   здійснити літературну подорож "Стежками української писемності"

(Грабенко Н.М.)

Переглядів: 468 | Додав: GR@NATA | Дата: 11.11.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031